Предложението на здравния министър за затягане на противоепидемичните мерки у нас

...
Предложението на здравния министър за затягане на противоепидемичните мерки у нас
Коментари Харесай

КНСБ одобри идеята за covid-мерки за затворения бизнес при втори локдаун

Предложението на здравния министър за стягане на противоепидемичните ограничения у нас от петък ще бъде разисквано на днешното съвещание на Министерския съвет. Перките предвиждат затваряне на всички нехранителни търговски обекти, в това число и молове, с изключение на аптеки, дрогерии, снабдители на пощенски услуги, банки, застрахователи, както и удължава на възбраната за визити в заведения, питейни заведения, клубове, като заведенията за хранене ще могат да работят единствено с доставки по домовете. Университетите, учебните заведения и детските градини да затворят, като учениците и студентите да се образоват в електронна среда най-малко до Коледа. Прекратяват се и екскурзиите в страната и чужбина, да се забрани провеждането на спортни мероприятия. За разхлабване на ограниченията ще се мисли преди Коледа, когато се чака да има понижаване на броя на инфектираните. Вчера бизнесът възрази против краткотрайното затваряне на част от икономическите действия и упорства за обезщетения, разсрочване на задължения за налози, осигуровки и заеми.

Всички тези ограничения имат своя икономичеки и обществен резултати. Как новите ограничения ще се отразят на стопанската система, разискаха работодатели и синдикати в ефира на. 

" Как ще се отразят ограниченията зависи от това дали те ще бъдат съпроводени със съответните мерк за поддръжка. Много тъкмо би трябвало да се дефинира какво тъкмо се затваря "  обясни Васил Велев, ръководител на УС на Асоциацията на индустриалния капитал.

" Веднага със затварянето на такива обекти, дрябва да се започва поддръжка за тях, като тази поддръжка би трябвало да бъде в две направления - за приходи на хората и за разходте, които имат предприятията, даже когато не работят ", разясни той. 

Президент на КНСБ Пламен Димитров се съгласи с този метод, че незабавно би трябвало да бъдат оповестени ограниченията, които да поддържат както предприятията, по този начин и ограниченията за работещите.

Той напомни, че още през септември е препоръчана нова правна рамка, която да подсигурява изплащането на компенсациите на работещите в предприятия, които са напълно затворени или изпитват съответните усложнения от пандемията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР